Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap

Számláló 2012. 01. 31-től

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMai napon648
mod_vvisit_counterTegnap2016
mod_vvisit_counterEzen a héten4729
mod_vvisit_counterMúlt héten9351
mod_vvisit_counterEbben a hónapban35715
mod_vvisit_counterMúlt hónapban40171
mod_vvisit_counterEddig összesen934026

Üdvözöljük az MFTTT honlapján!

Felhívások

TÁJÉKOZTATÓ TERVEZETT RENDEZVÉNYEINKRŐL


2016. szeptember 23-án, a Tóth Ágoston Klub egynapos kirándulást szervez a FÖMI Penci Obszervatóriumába.

A program akkreditálásához az előadások szervezése folyamatban van, az utazást közös autóbusszal tervezzük, és természetesen étkezést (meleg ebéddel) is biztosítunk. A részvételi díj függ a résztvevők számától. (A költség előzetes számításaink alapján minimum 3000,- Ft). Jelentkezni a honlapon hamarosan megjelenő jelentkezési lapon, valamint a szokásos módon Hetényi Erzsikénél, illetve telefonon vagy e-mailen is lehet majd. Kérjük figyelje folyamatosan frissülő honlapunkat.


2016. október 26-án a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság a Földművelésügyi Minisztérium Földügyi Főosztállyal közösen

Részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt tapasztalatai” (Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének szabályairól szóló 374/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet végrehajtásához kapcsolódó továbbképzés és fórum)

címmel egész napos konferenciát szervez a Földművelésügyi Minisztérium, Darányi Ignác termében (Budapest, V. Kossuth tér 11.).

A jelentkezés feltételei rövidesen megjelennek a honlapunkon.


2017.július 6-8., MFTTT VÁNDORGYŰLÉS

A rendezvény időpontja már biztos, a téma pontosítása folyik, a szervezőbizottság várja előadók jelentkezését, illetve köszönettel fogadja a téma-javaslatokat, melyet az mfttt.vandorgyules@gmail.com címre küldhetnek.

Az MFTTTT 2015. december 14-i Közgyűlése által elfogadott 2016. évi tagsági díjai

Egyéni tagdíjak

  • Aktív dolgozó tag részére: 10.000.-Ft
  • Nyugdíjas és diák tag részére: 5.000.-Ft (nem változott)

Jogi tagdíjak:

  • 10 fő létszámú szervezet esetén: 24.000.-Ft,
  • 11- 30 fő létszámú szervezet esetén: 84.000.-Ft,
  • 31- 50 fő létszámú szervezet esetén: 120.000.-Ft,
  • 50 fő feletti létszámú szervezet esetén: 240.000.-Ft.

Geodézia és Kartográfia előfizetési díja nem MFTTT tagok és közületek részére: 18.000.-Ft + ÁFA.

A tagdíjak befizetése csekken vagy banki átutalással történhet az 10200830-32310308 számla számon (a közleményben a tag nevét és lakcímét kérjük feltüntetni).

Márton Gyárfás emlékplakett adományozás
Felhívás javaslatra


Tartalom

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Magyar Földmérők Arcképcsarnoka IV. kötete az MFTTT gondozásban megjelent.

A kötet az MFTTT titkárságon (1149 Budapest, Bosnyák tér 5., I. e., telefon: 06 1 222-5117, e-mail: mfttt.titkarsag@gmail.com)
tagjaink részére kedvezményesen, 3000 Ft+áfa (5%) áron beszerezhető.

A Földmérők Nemzetközi Szövetsége (International Federation of Surveyors), francia elnevezéséből rövidítve FIG (Fédération Internationale des Géométres) soron következő XXV. Kongresszusát Kuala Lumpurban, Malajziában rendezte 2014. június 16-21-én

Zalaba Piroska összefoglalója:
http://www.foldhivatal.hu/content/view/243/102

Megkérjük a tagtársakat, hogy minél előbb
regisztráljanak a honlapon.

Amennyiben valaki nem tudja a tagnyilvántartási számát, jelezze az infomfttt.hu címen!

Hírek

A Szombathelyi Csoport által szervezett Felvidéki Kirándulás, kedves budapesti Hölgyekkel, bécsi vendéggel, valamint Veszprém és Zala megyei kollégákkal kiegészülve, összesen 35 fővel vágott neki a kalandnak. Nemcsak geodéták, hanem családtagok, barátok is csatlakoztak a kulturális, történelmi és szakmai időutazáshoz.

a-szombathelyi-csoport-altal-szervezett-felvideki-kirandulas
Bővebben

A Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT) Szeniorok Tóth Ágoston Klubja 2016. július 2–3-án kétnapos kirándulást szervezett Horvátzsidány–Kőszeg útvonalon a földmérők védőszentjének, Szent Tamás apostol szobrának Horvátzsidány Péruska Mária zarándokhelyén történő felavatására és megszentelésére. Szent Tamás apostol szobrának felállítását dr. Busics György, Busics Imre és Csire Imre felhívásban kezdeményezték, még 2016 februárjában. A kezdeményezést az MFTTT is felkarolta, a szervezést és az adománygyűjtést segítette.

kirandulas-horvatzsidanyba-az-mfttt-szeniorok-toth-agoston-klub-szervezeseben
Bővebben

Az Országos Magyar Kohászati és Bányászati Egyesület Bányamérő szakcsoportja együttműködést kezdeményezett Társaságunkkal. Az IB 2016. május 24-ei ülésén felhatalmazta dr. Ádám József elnököt az ez irányú szándéknyilatkozat aláírására. Az eseményre 2016. június 9-én került sor. Az együttműködési megállapodás-javaslat kidolgozására az elnök Dobai Tibor főtitkárt kérte fel.

egyuttmkodes-a-banyamerkkel
Bővebben

Tisztelt Gyászoló Család, Hozzátartozók, Rokonok, Pályatársak!
Tisztelt Gyászoló Közönség!

2016. június 8-án, életének 89. évében örökre eltávozott közülünk Dr. Lukács Tibor, a műszaki tudományok doktora, a FÖMI nyugalmazott tudományos igazgatóhelyettese, az MFTTT alapító tagja, a Fasching Antal díj birtokosa, a magyar földmérés kiemelkedő személyisége, aki a geodéziai automatizálás terén végzett kutatásaival, szakági tudományszervezésével és oktatói teljesítményével gazdagította szakmánkat.

bucsu-a-magyar-foldmeres-kiemelked-szemelyisegetl-nehai-dr-lukacs-tibortol
Bővebben

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) hagyományos földmérő találkozóját május 19–22. között, immár a tizenhetediket, Déván, Hunyad megye székhelyén tartotta meg. A találkozón 97 hivatalosan regisztrált személy vett részt, de vélhetően a 100 főt is meghaladta a résztvevők száma.

A program a szokásos mederben folyt: a csütörtöki megérkezést követő napon szakmai kirándulás volt, a szakmai előadások szombaton hangzottak el, amelyet este a baráti vacsora követett, majd a vasárnap a hazautazásé volt.

xvii-foldmer-talalkozo
Bővebben

GK újság

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Gyorshírek

A 30. Vándorgyűlés
képei
és
előadásai

Megtekintések száma: 69893