Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap

Számláló 2012. 01. 31-től

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMai napon4018
mod_vvisit_counterTegnap4281
mod_vvisit_counterEzen a héten25539
mod_vvisit_counterMúlt héten35939
mod_vvisit_counterEbben a hónapban127595
mod_vvisit_counterMúlt hónapban144320
mod_vvisit_counterEddig összesen5749107

Üdvözöljük az MFTTT honlapján!

Felhívások

"Földmérők Világnapja - Európai földmérők és Geoinformatikusok Napja"

2021.  március18. online konferencia

Program

Jelentkezési lap

Tisztelt Tagtársak!

A járvány ideje alatt átmenetileg megtorpant működésünket szeptembertől az online lehetőségek használatával is igyekszünk újra fellendíteni. Természetesen az aktuális vírushelyzetnek megfelelő résztvevő számmal és a szükséges biztonsági előírások betartása mellett készítjük elő a rendezvényeket, választási lehetőséget biztosítva arra, hogy jelentkezőink személyesen, videóról, vagy megfelelő feltételek esetén akár élő-online közvetítésen keresztül is részesei lehessenek az eseményeknek.

Leghamarabb november 11-én (OKTM), 18-án (EFGN/Földmérők Világnapja) és 25-26-án (Békéscsaba) tervezünk továbbképzés jellegű konferenciákat. Ezek előkészítése még folyamatban van, a programot és a részvételi feltételeket október 26. után tesszük közzé weboldalunkon, kérjük, figyeljék honlapunk felhívásait.

Hírek

Lemérni, felmérni a világot egy rendkívüli művészet. Lemérni valamit nagy felelősség. Nem engedhetjük meg, hogy kényelmesen végezzük.”

A tavaszról elhalasztott és a járványügyi helyzet miatt online rendezett konferencia megnyitójában Iván Gyula főtitkárhelyettes a német polihisztor, Alexander von Humboldt szavait idézte, melyek Humboldtnak a nagy matematikussal és földmérővel Carl Friedrich Gauss-szal folytatott dialógusaiban van lejegyezve.

foldmerk-vilagnapjaeuropai-foldmerk-es-terinformatikusok-napja-2020-november-18-
Bővebben

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság az Agrárminisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály támogatásával 2020. november 11-én – tekintettel a járványügyi helyzetre – az online térben rendezte meg az éves rendszerességgel megtartott konferenciát „Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének szabályairól szóló 374/2014. sz. kormányrendelet végrehajtásához kapcsolódó továbbképzés és fórum” címmel. A rendezvény dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége alatt a BME által biztosított MS Teams felületen dr. Toronyi Bence levezető elnök, MFTTT alelnök moderátori közreműködésével zajlott le. A „hivatalos adatok” szerint 159 fő regisztrált a rendezvényre, de a megnyitást követően nem sokkal 169 résztvevő jelenlétét regisztrálta a rendszer. Az előadások nagy része előre rögzített videó formájában volt látható, de volt vállalkozó az „élő egyenesben” való megjelenésre is.

online-konferencia-az-osztatlan-kozos-tulajdon-megszunteteserl-2020
Bővebben

Társaságunk intézőbizottsága hosszú szünet után a soron következő ülését 2020. szeptember 16-án, tekintettel a járványhelyzet súlyosbodására, az eredeti Bosnyák téri helyszín helyett online tartotta meg.

Az ülés napirendjén a következő pontok szerepeltek:

 1. Tájékoztató az MFTTT 2020. évi pénzügyi helyzetéről, valamint a 2021. évi költségvetési terv előkészítése. Előadó: Dobai Tibor főtitkár és Szrogh Gabriella ügyvezető titkár.

 2. A 2019. évi beszámoló és közhasznúsági jelentés előterjesztése. Előadó: Dobai Tibor főtitkár és Szrogh Gabriella ügyvezető titkár.

 3. Az MFTTT felügyelő bizottságának jelentése és javaslata a beszámoló elfogadására. Előadó: Zsilvölgyi Csaba az FB elnöke.

 4. Javaslat a 2020. évi Lázár deák emlékérem adományozására. Előadó: Tóth László IB-tag, a jelölőbizottság elnöke.

 5. Javaslat a 2020. évi Márton Gyárfás-emlékplakett adományozására. Előadó: Hodobay-Böröcz András, a jelölőbizottság elnöke.

 6. Egyebek
testuleti-ulesek
Bővebben

Az MFTTT vezető testületei 2019. december 10-én tartották évzáró összejöveteleiket.

Az intézőbizottsági ülés napirendjén a következő pontok szerepeltek:

testuleti-ulesek-2019-december-10
Bővebben

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság az Agrárminisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály támogatásával 2019. november 12-én az MH Geoinformációs Szolgálat kultúrtermében rendezte meg az éves rendszerességgel megtartott konferenciát „Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének szabályairól szóló 374/2014. sz. kormányrendelet végrehajtásához kapcsolódó továbbképzés és fórum” címmel.

konferencia-az-osztatlan-kozos-tulajdon-megszunteteserl-2019
Bővebben

GK folyóirat

 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság

Előzetes a 2021/1. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 611114

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk