Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap

Számláló 2012. 01. 31-től

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMai napon2578
mod_vvisit_counterTegnap6645
mod_vvisit_counterEzen a héten27637
mod_vvisit_counterMúlt héten39770
mod_vvisit_counterEbben a hónapban129603
mod_vvisit_counterMúlt hónapban186033
mod_vvisit_counterEddig összesen6919123

Üdvözöljük az MFTTT honlapján!

Felhívások

Jövőt építeni csak a múlt tisztelete mellett lehet!

FELHÍVÁS

a Magyar Földmérők Arcképcsarnoka

V. kötet

kiadásának támogatására

A Magyar Földmérők Arcképcsarnoka I–IV. kötete tisztelettel emlékezik a magyar geodézia és térképészet jelentős személyiségeire, szakterületünk elhunyt nagyjaira. A négy kötet összesen 222 neves szakember életét, munkásságát mutatja be. Az MFTTT fontosnak tartja, és folytatja ezt a szép hagyományt, ezért elindította a soron következő, ötödik kötet kiadásának előkészítését. A kiadvány összeállításával megbízott szerkesztőbizottság a munkája nagyrészét elvégezte, a beérkezett javaslatok alapján összeállította az ötödik kötet tartalmát. (A méltatott személyek névsora itt tekinthető meg.) A kötet megjelentetéséhez az MFTTT támogató partnereket keres.

Tisztelt Olvasóink! Tisztelt Tagtársak!

Tisztelettel várjuk azon intézmények, szervezetek, vállalatok, valamint magánszemélyek anyagi hozzájárulását, akik támogatni szeretnék az Arcképcsarnok ötödik kötetének kiadását. A felajánlott összeget az MFTTT 10200830-32310308 számú bankszámlájára „Arcképcsarnok” megjegyzéssel várjuk. Lehetőség van a személyes befizetésre is a Titkársággal egyeztetett időpontban a Budapest, Bosnyák tér 5., I. em. 109. számú irodában. (Telefonszámok: (20)505-0393, (20)505-5490)

Támogatóinknak minden befizetett 10 000 Ft után felajánlunk egy példányt a kiadványból. A támogatóink névsorát a kötetben is feltüntetjük és – a felajánlott összeg feltüntetésével – a honlapunkon folyamatosan frissülő listán is közreadjuk. (A lista erre a linkre kattintva látható.)

Előre is köszönjük az MFTTT hagyományápoló munkájához nyújtott önzetlen segítségüket!

Budapest, 2021. október 31.

Dr. Ádám József s. k.
az MFTTT elnöke

Dobai Tibor s. k.
az MFTTT főtitkára

Szomorú hír érkezett. 2021. október 8-án délelőtt elhunyt

Domokos György.


Ez év tavaszán töltötte be 90. születésnapját

Hírek

Az MFTTT intézőbizottsága 2021. szeptember 28-án online értekezletet tartott. Az ülés napirendje a következő volt:

intezbizottsagi-ules
Bővebben

Győr városa ebben az évben ünnepeli szabad királyi várossá nyilvánításának 750. évfordulóját. A város ebből az alkalomból létrehozta a Győri Értéktárat. A Győri Értéktár Bizottság a 2021. szeptember 25-i ülésén a győri geodéziai emlékparkot – Bolla Gyula kollégánk előterjesztésére „Geodéziai Emlékpark Győr (1810. évi győri alapvonal pontjai)” megnevezéssel – a települési értéktárba, mint nemzeti értéket felvette.

az-1810-evi-alapvonal-bekerult-a-gyri-ertektarba
Bővebben

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) Földmérő szakosztálya szeptember 16–19. között Székelyudvarhelyen tartotta a XXI–XXII. Földmérő Találkozót, amely a sajnálatos járványhelyzet miatt 2020-ban elmaradt XXI. találkozót is magába foglalta.

emt-xxixxii-foldmer-talalkozo-szekelyudvarhely
Bővebben

Nagy István agrárminiszter az államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából kitüntetéseket adott át a Pesti Vígadóban.

kituntetesek-augusztus-20-an
Bővebben

Miskolc, 2021. július 8–10.

„Jogszabályváltozások tükrében a magyar földmérés és térképészet”


A rendezvény előadásaiFotók


Az MFTTT 33. Vándorgyűlésének Miskolc, azon belül a Miskolci Egyetem adott otthont. Jogelődje az 1735-ben Selmecbányán alapított bányászati-kohászati akadémia, amely az első ilyen jellegű főiskola volt a világon és amelyet a magyar felsőfokú földmérőképzés bölcsőjének is tekintünk.

az-mfttt-33-vandorgylese
Bővebben

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2021/5. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 838770

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk