Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap

Számláló 2012. 01. 31-től

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMai napon3608
mod_vvisit_counterTegnap5377
mod_vvisit_counterEzen a héten8985
mod_vvisit_counterMúlt héten38899
mod_vvisit_counterEbben a hónapban133647
mod_vvisit_counterMúlt hónapban179430
mod_vvisit_counterEddig összesen4404744

Üdvözöljük az MFTTT honlapján!

Felhívások

Tisztelt Tagtársak!

A szervezetünk működésére is vonatkozó 102/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet, valamint a rendezvényeket országszerte  érintő,  augusztus 15-ig érvényes  korlátozások (miszerint semmilyen rendezvény nem engedélyezett) értelmében, a veszélyhelyzet alatti működésünkre vonatkozóan az alábbiakról tájékoztatjuk.
  • Mint arról korábban már értesítettük a jelentkezőket, az Európai Földmérők és Geoinformatikusok Napja c., március 19-re tervezett rendezvényt elhalasztottuk, a regisztrációkat azonban továbbra is érvényben tartjuk, és reméljük az ősz folyamán az eseményt mielőbb pótolhatjuk.

  • Szintén szerepel őszi terveinkben a május végére tervezett Békéscsabai Földmérő Napok és a június 6-ra tervezett Nemzeti Összetartozás Napja, melyek időpontját a vészhelyzet feloldása után tűzzük ki.

  • A 33. Vándorgyűlés azonban júliusban mindenképpen elmarad, remélve, hogy 2021. évi megszervezése már nem ütközik akadályba.

  • Fenti kormányrendelet szerint fog eljárni társaságunk vezetősége a közgyűlés megtartására vonatkozó kötelezettség tekintetében is, azaz a vészhelyzet megszűnése után  90 napon belül fogjuk a Társaság éves, rendes közgyűlését összehívni.

  • A Geodézia és Kartográfia szakfolyóirat megjelenése előre láthatóan folyamatos, a postázás tekintetében – rajtunk kívülálló okok miatt – történhet késés, akadozás, ezért előre is elnézést és türelmet kérünk.
Megértésüket köszönjük.
MFTTT Titkárság

Közlemény

A Geodézia és Kartográfia 2020/1. számában 2020. március 27-re az Országos Széchényi Könyvtárba meghirdetett 2019 Magyar Térképei kiállítás megnyitóját, valamint a Térképes Klubdélutánt – a könyvtárban kihirdetett óvintézkedések és a várható további szigorítások miatt – bizonytalan időre elhalasztani kényszerülünk.

(Dr. Pászti László osztályvezető, az OSZK Térképtár vezetőjének tájékoztatása alapján)

Földmérők Világnapja - Európai Földmérők és Geoinformatikusok Napja

2020. március 19. (csütörtök)

Későbbi időpontra halasztva.
A beérkezett regisztrációk érvényesek,
az új időpont kitűzéséről mindenkit időben értesítünk.

Program - Jelentkezés

Hírek

Az MFTTT vezető testületei 2019. december 10-én tartották évzáró összejöveteleiket.

Az intézőbizottsági ülés napirendjén a következő pontok szerepeltek:

testuleti-ulesek-2019-december-10
Bővebben

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság az Agrárminisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály támogatásával 2019. november 12-én az MH Geoinformációs Szolgálat kultúrtermében rendezte meg az éves rendszerességgel megtartott konferenciát „Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének szabályairól szóló 374/2014. sz. kormányrendelet végrehajtásához kapcsolódó továbbképzés és fórum” címmel.

konferencia-az-osztatlan-kozos-tulajdon-megszunteteserl-2019
Bővebben

Társaságunk Intézőbizottsága (IB) soron következő ülését 2019. november 6-án 14.30 órakor gazdag napirenddel tartotta a BFKH FTFF (Bp. XIV. Bosnyák tér 5.) I. emeleti tanácstermében.

intezbizottsagi-ules-2019-november-06
Bővebben

Társaságunk vezető testülete viszonylag hosszú nyári szünet után 2019. szeptember 18-án tartotta soron következő összejövetelét és a következő napirendi pontokat tárgyalta:

ulesezett-az-intezbizottsag
Bővebben

Az Arcanum Adatbázis Kft. és az MFTTT között 2019. február 21-én kelt megállapodás alapján befeleződött a Geodézia és Kartográfia 1949–2018 között megjelent számainak digitalizálása. Mostantól lapunk valamennyi száma teljes tartalommal bekerült az Arcanum Digitális Tudománytárába (ADT). Az adatbázisban tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények legjava érhető el. A dokumentumok minden szava, kifejezése, személy- és helységnevei könnyen, gyorsan kutathatók. A szolgáltatás magánszemélyek számára szerény éves előfizetési díj ellenében érhető el, de jelentős azon oktatási, kulturális és kutató intézmények száma, amelyek ingyenes hozzáféréssel rendelkeznek.

interneten-a-geodezia-es-kartografia
Bővebben

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2020/2. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 359784

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk