Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap

Felhívásaink

Az MFTTT 33. Vándorgyűlése

Beszámoló

MFTTT 33. Vándorgyűlés - 2021. július 8-10. Miskolc - Egyetemváros

Felhívás

Jelentkezési lap

Felhívás az MFTTT tagjaihoz 2 fő Felügyelőbizottsági tag jelölésére


Tisztelt Tagtársak!

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság Alapszabályának 24. §-a  szerint a Társaság Felügyelőbizottsága elnökből és négy tagból áll. A legutóbbi választáskor azonban csak elnök (Zsilvölgyi Csaba) és két tag (Szabó Gyula, Várnay György) került megválasztásra, így két további taggal szükséges kiegészíteni a Felügyelőbizottságot.

Az eddigi beszélgetések alapján a Jelölőbizottság a 2021. május 25-i közgyűlésre a következő két új tagot szándékozik előterjeszteni:

Balog Péter (MH GEOSZ)

Palya Tamás (Lechner Nonprofit Kft.)

Kérem, akinek további javaslata van a FB tisztségre, május 20-ig e-mail címemre jelezze ezt.

A Jelölő Bizottság nevében:

Busics György
JB elnök

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

MFTTT KÖZGYŰLÉS - 2021. május 25.

Meghívó

Jövőt építeni csak a múlt tisztelete mellett lehet!

FELHÍVÁS

A Magyar Földmérők Arcképcsarnoka I–IV. kötete tisztelettel emlékezik a magyar geodézia és térképészet jelentős személyiségeire, szakterületünk elhunyt nagyjaira. Az első kötet 40, a második kötet 50, a harmadik és negyedik kötet 66–66 (a négy kötet összesen 222) neves szakember életét, munkásságát mutatja be. Az első kötetet a Budapesti Geodéziai és Térképészeti Vállalat (BGTV) és az Erdészeti és Faipari Egyetem Székesfehérvári Földmérési és Földrendezői Főiskolai Kara 1976-ban, a második kötetet a BGTV 1983-ban, a harmadik kötetet a BGTV jogutódja, a Geodéziai és Térképészeti Rt. – a cég 50 éves fennállása alkalmából – a Földmérési és Távérzékelési Intézettel közösen, 2001-ben adta ki. A negyedik kötet a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT) kiadásában több intézmény támogatásával 2014-ben jelent meg.

Az MFTTT fontosnak tartja, és folytatni kívánja ezt a szép hagyományt, ezért tervbe vette a soron következő, ötödik kötet elkészítését és megjelentetését, amelyhez támogató partnereket keres.

Tisztelt Olvasóink! Tisztelt Tagtársak!

Ennek szellemében felkérjük Önöket, hogy a kötetbe felvenni érdemesnek tartott személyekre tegyenek javaslatot. A beérkezett ajánlásokat a kötet összeállítására felkért szerkesztőbizottság értékeli, és ezek alapján állítja össze a könyv végleges tartalmát.

Kérjük, hogy javaslataikat indoklással és az érintett személy életútjának, tevékenységének rövid ismertetésével – egy arckép kíséretében – az MFTTT-hez levélben (1149 Budapest, Bosnyák tér 5. I. em. 109, postacím: 1590 Budapest Pf. 94) vagy elektronikus levében ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) szíveskedjenek mielőbb megküldeni. A Magyar Földmérők Arcképcsarnoka sorozatban eddig megjelent személyek névsora az MFTTT honlapján olvasható.

Tisztelettel várjuk továbbá azon intézmények, szervezetek, vállalatok, valamint magánszemélyek jelentkezését, akik anyagi hozzájárulásukkal szeretnék támogatni az Arcképcsarnok ötödik kötetének 2021 végére tervezett megjelenését.

Budapest, 2021. március 31.

Dr. Ádám József s. k.
az MFTTT elnöke

Dobai Tibor s. k.
az MFTTT főtitkára

2021. április 15-ig még lehet jelentkezni a FÖCIK és tagegyesületei által földrajz–földtan témakörben magyarországi és külhoni magyar anyanyelvű középiskolák 9–13. évfolyamos tanulói számára meghirdetett versenyre, melynek versenykiírása, valamint a regisztráció a FÖCIK honlapon található.

"Földmérők Világnapja - Európai földmérők és Geoinformatikusok Napja"

2021.  március18. online konferencia

Program

Jelentkezési lap

Felhívás Márton Gyárfás emlékplakett 2021. évi adományozására

 

II. Online Nyílt Nap a Soproni Egyetemen

MFTTT Közgyűlés - 2020. december 17.

Meghívó

Térképtörténeti nap
(Térképészeti Tudományos Nap – 2020.)

Meghívó

EFGN / Földmérők Világnapja - 2020. november 18. (szerda)

Program - Új érdeklődők regisztrációja

(a tavaszi jelentkezések érvényben vannak)

BME Tudományos Diákköri Konferencia 2020 (nem kreditpontos!)
2020. november 12-én 9:00 óra

Felhívás

„OKTM 2020” – 2020. november 11. (szerda)

Program - Jelentkezés - Kérdések

Tisztelt Tagtársak!

A járvány ideje alatt átmenetileg megtorpant működésünket szeptembertől az online lehetőségek használatával is igyekszünk újra fellendíteni. Természetesen az aktuális vírushelyzetnek megfelelő résztvevő számmal és a szükséges biztonsági előírások betartása mellett készítjük elő a rendezvényeket, választási lehetőséget biztosítva arra, hogy jelentkezőink személyesen, videóról, vagy megfelelő feltételek esetén akár élő-online közvetítésen keresztül is részesei lehessenek az eseményeknek.

Leghamarabb november 11-én (OKTM), 18-án (EFGN/Földmérők Világnapja) és 25-26-án (Békéscsaba) tervezünk továbbképzés jellegű konferenciákat. Ezek előkészítése még folyamatban van, a programot és a részvételi feltételeket október 26. után tesszük közzé weboldalunkon, kérjük, figyeljék honlapunk felhívásait.

MFTTT Közgyűlés - 2020.09.24

Meghívó

Intézőbizottság

Választmány

Közgyűlés online részvétel

Választmány online részvétel

Zalai Geodéta Találkozó

2020. szeptember 22., Sormás

Tervezett program

Jelentkezés

Szomorú hír Nagyváradról

Tisztelt Tagtársak!

A COVID-19 vírushelyzettel kapcsolatos rendeletek értelmében várhatóan augusztus végén, szeptember elején határozunk tervezett rendezvényeink időpontjáról. Ahogyan a „Rendezvények” táblázatban is jeleztük a március 19-én elhalasztott Európai Földmérők és Geoinformatikusok Napja /Földmérők Világnapja rendezvény új időpontjáról várhatóan szeptemberben dönt a vezetőség. (A már regisztrált résztvevőket külön értesítjük).

A Békéscsabai Földmérő Napok új időpontja: 2020. november 19-20. (A jelentkezési lapot és programot szeptember elején tudjuk közzétenni).

A Fővárosi és Pest Megyei, valamint a Zala Megyei területi csoportjaink szintén terveznek pontszerzést biztosító továbbképzést az év utolsó negyedévében, de az időpontról csak augusztus 15. után döntenek. Ugyancsak tervezzük az OKTM megrendezését, melynek részleteiről szeptemberben határoz a vezetőség.

Ezúton köszönjük mind egyéni, mind jogi tagjainknak az időben rendezett tagdíj befizetéseiket! kérjük, hogy aki még nem fizette be idei tagdíját, mielőbb rendezze azt.

Megértésüket köszönjük.
MFTTT Titkárság

Tisztelt Tagtársak!

A szervezetünk működésére is vonatkozó 102/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet, valamint a rendezvényeket országszerte  érintő,  augusztus 15-ig érvényes  korlátozások (miszerint semmilyen rendezvény nem engedélyezett) értelmében, a veszélyhelyzet alatti működésünkre vonatkozóan az alábbiakról tájékoztatjuk.
 • Mint arról korábban már értesítettük a jelentkezőket, az Európai Földmérők és Geoinformatikusok Napja c., március 19-re tervezett rendezvényt elhalasztottuk, a regisztrációkat azonban továbbra is érvényben tartjuk, és reméljük az ősz folyamán az eseményt mielőbb pótolhatjuk.

 • Szintén szerepel őszi terveinkben a május végére tervezett Békéscsabai Földmérő Napok és a június 6-ra tervezett Nemzeti Összetartozás Napja, melyek időpontját a vészhelyzet feloldása után tűzzük ki.

 • A 33. Vándorgyűlés azonban júliusban mindenképpen elmarad, remélve, hogy 2021. évi megszervezése már nem ütközik akadályba.

 • Fenti kormányrendelet szerint fog eljárni társaságunk vezetősége a közgyűlés megtartására vonatkozó kötelezettség tekintetében is, azaz a vészhelyzet megszűnése után  90 napon belül fogjuk a Társaság éves, rendes közgyűlését összehívni.

 • A Geodézia és Kartográfia szakfolyóirat megjelenése előre láthatóan folyamatos, a postázás tekintetében – rajtunk kívülálló okok miatt – történhet késés, akadozás, ezért előre is elnézést és türelmet kérünk.
Megértésüket köszönjük.
MFTTT Titkárság

GK folyóirat

 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság

Előzetes a 2021/4. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 12448

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk