Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Felhívások bővebben

MÁRTON GYÁRFÁS EMLÉKPLAKETT ADOMÁNYOZÁSA

Felhívás emlékplakett várományos jelölésére, 2014/2015


Tisztelt MFTTT Tagtársak és Jogi tagok!

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) Földmérő Szakosztálya és a Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT) kereteiben az erdélyi és az anyaországi földmérő és térképész közösségek között hosszú évekre visszanyúló együttműködés alapján és az együttműködés fontosságának kihangsúlyozása érdekében az EMT és az MFTTT közös szakmai emlékplakettet alapított szakterületünk kiemelkedő egyénisége, az erdélyi és az anyaországi szakemberek közötti együttműködés támogatója, a székely származású Márton Gyárfás professzor emlékére.

A Márton Gyárfás emlékplakett minden évben egy anyaországi MFTTT tagnak és egy erdélyi EMT tagnak, egyszerre tehát két fő természetes személynek adományozható, akik kiemelkedő szakmai és szakmai-társadalmi tevékenységükkel az EMT és az MFTTT közötti együttműködést és az összmagyarság érdekeit szolgálták, kimagasló közösség építő munkát végeztek a szakma és a magyarság összefogására.

Ezen az úton is felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy az Emlékplakett adományozására az MFTTT és az EMT bármely tagja és testületi szerve indoklással ellátott és a fent hivatkozott adományozási szabályzattal összhangban lévő javaslatot tehet konkrét személy kitüntetésére.

A Jelölőbizottság javaslataikat 2015. január 31.-ig várja az „MFTTT emlékplakett Jelölőbizottság részére” címzéssel és „Márton Gyárfás emlékplakett javaslat” megjelöléssel. A javaslat leadható az MFTTT Titkárságán, vagy postázható az 1149 Budapest Bosnyák tér 5. I. em. postai címre, vagy az 1590 Budapest Pf. 94. postafiók címre, vagy pedig elküldhető az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.

Az MFTTT Alapszabályának 2. sz. melléklete a Márton Gyárfás emlékplakett adományozási szabályzata, amely részletesen szabályozza az adományozás módját, körülményeit és szabályait. Az adományozási szabályzat Titkárságunkon elérhető, Társaságunk honlapján pedig olvasható.

Budapest, 2014. október 31.A Márton Gyárfás emlékplakett adományozás MFTTT teendőinek ellátásával megbízott Jelölőbizottság részéről:

Homolya András, a Jelölőbizottság tagja
Rácz Kálmán, a Jelölőbizottság tagja
Dr. Mihály Szabolcs, a Jelölőbizottság elnöke

 

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2022/4. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 2190

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk