Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap

Híreink

Kitüntetések március 15-én

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapja, március 15-e alkalmából a 2024. március 13-án rendezett ünnepségen dr. Nagy István agrárminiszter

Bővebben

XXIV. Földmérő Találkozó Erdélyben - 2023. szeptember 21–24.

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, EMT (székhelye Kolozsvár, elnöke dr. Köllő Gábor) az a tudományos civil szervezet, amely 1990 óta fontos szerepet tölt be az erdélyi és Kárpát-medencei magyar értelmiség életében. Az EMT Földmérő Szakosztályával (elnöke dr. Ferencz József) az MFTTT régről folyamatosan együttműködik az EMT-vel egy 1999-ben közösen deklarált megállapodás alapján. Az EMT és az MFTTT közösen alapították a Márton Gyárfás-emlékplakettet.

Bővebben

Testületi ülések, tisztújítás

2023. május 23-án az Agrárminisztérium Apáczai Csere János utcai épülete adott otthont az MFTTT vezető testületei – az intézőbizottság (IB) és a választmány – üléseinek és a tisztújító közgyűlésnek.

Bővebben

Kitüntetések március 15. alkalmából

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja, március 15-e alkalmából dr. Nagy István agrárminiszter 2023. március 14-én a Mezőgazdasági Múzeumban rendezett ünnepségen Fasching Antal-díjat adományozott:

Bővebben

Testületi ülések

Az MFTTT vezető testületei – az intézőbizottság (IB) és a választmány – 2022. október 24-én üléseztek a rendkívüli közgyűlést megelőzően. Valamennyi rendezvény az online térben zajlott le.

Bővebben

A DAT negyedszázada

Az MFTTT Intézőbizottsága Iván Gyula főtitkárhelyettes javaslatára úgy határozott, hogy a DAT szabvány és szabályzat együttes kiadásának 25 évfordulójára A DAT negyedszázada címmel konferenciát szervez, 2022. június 14–15-re.

Bővebben

Kitüntetések március 15. alkalmából

Dr. Nagy István agrárminiszter az 1848–49-es forradalom és szabadságharc március 15-i évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen, 2022. március 11-én kitüntetéseket, elismeréseket nyújtott át a földügy, földmérés és térképészet területén tevékenykedő kollégáknak.

Bővebben

30. Nemzetközi Térképészeti Konferencia, Firenze, 2021. december 13–18.

A konferencia honlapjának címe: icc2021.net

A koronavírus-járvány következtében lényegében megszűnt a nagyobb nemzetközi konferenciák megszervezése jelenléti módban, jó esetben online eseményeken ismertethették eredményeiket a kutatók.

Bővebben

Intézőbizottsági ülés

Az MFTTT intézőbizottsága 2021. szeptember 28-án online értekezletet tartott. Az ülés napirendje a következő volt:

Bővebben

EMT XXI–XXII. Földmérő Találkozó, Székelyudvarhely

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) Földmérő szakosztálya szeptember 16–19. között Székelyudvarhelyen tartotta a XXI–XXII. Földmérő Találkozót, amely a sajnálatos járványhelyzet miatt 2020-ban elmaradt XXI. találkozót is magába foglalta.

Bővebben

Az MFTTT évzáró közgyűlése

Az MFTTT évzáró közgyűlését 2023. december 20-án 14:30-ra, (határozatképtelenség esetén ismételten 15 órára) a BME „K” épület, Oltay teremébe hívta össze a főtitkár. A napirenden a következő pontok szerepeltek:

Bővebben

Koszorúzás Horvátzsidányban

2023. június 13-án az MFTTT Seniorok Tóth Ágoston Klubja /3fő/ és az MFTTT Szombathely Területi Csoportja /3fő/ részvételével megkoszorúztuk Horvátzsidányban a Péruska Mária zarándokhelyen a földmérők védőszentjének, Szent Tamásnak a szobrát.

Bővebben

Ismét megünnepeltük a földmérőket

Beszámoló a „Földmérővilágnap és európai földmérők és térinformatikusok napja 2023” konferenciáról

A „Földmérővilágnap és európai földmérők és térinformatikusok napja” című konferenciát Társaságunk 2023. március 21-én tartotta on-line (internetes) formában.

Az esemény fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter úr volt, aki egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott csatlakozni rendezvényünkhöz.

Bővebben

Évzáró testületi ülések

2022. december 12-én tartották az MFTTT vetető testületei a szokásos évvégi összejöveteleiket. A napirenden a Társaság szabályos működtetéséhez szükséges határozatok, a központi szervezésű rendezvények előkészítése és korábbról elhalasztott döntések meghozatala szerepelt. Az online formában megtartott értekezleteket dr. Ádám József, az MFTTT elnöke vezette.

Bővebben

XXIII. Földmérő Találkozó - 2022. szeptember 15–18.

A koronavírus-járvány és a szomszédban dúló háború szerencsére nem lehetetlenítették el a Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) Földmérő Szakosztálya számára, a mára már hagyományosnak nevezhető éves földmérőtalálkozó megrendezését. A XXIII. Földmérő Találkozóra ez évben Észak-Erdélyben, Beszterce városában került sor.

Bővebben

Beszámoló a Földmérők Világnapja és az Európai Földmérők és Térinformatikusok Napja 2022 konferenciáról

Társaságunk, immár hagyományosan a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával ez évben is megrendezte a „Földmérők Világnapja és az Európai Földmérők és Térinformatikusok Napja” című konferenciát, sajnos még mindig online formában.

Bővebben

Intézőbizottsági ülés

Az MFTTT intézőbizottsága (IB) 2022. február 7-én tartotta ez évi első értekezletét online formában. Az ülés napirendjén a következő pontok szerepeltek:

 1. A Magyar földmérők arcképcsarnoka V. kötet nyomdai előkészítésének helyzete
  (előadó: Buga László)

 2. A Földmérők Világnapja/ Európai Földmérők és Geoinformatikusok Napja (2022. március 21.) szervezése és előkészítése
  (előadó: Iván Gyula)

 3. Az alapszabálymódosítás előkészítése
  (előadó: Horváth Gábor István)

 4. Előzetes tájékoztatás a 2021. évi beszámoló előkészítéséről
  (előadó: Dobai Tibor és Szrogh Gabriella)

 5. Egyebek

Bővebben

Évzáró testületi ülések 2021

Társaságunk vezető testületei 2021. december 16-án online formában tartották évzáró értekezleteiket. Az intézőbizottság (IB) ülése 10:30-kor kezdődött és a következő pontokat tűzte a napirendjére:

Bővebben

Az 1810. évi alapvonal bekerült a Győri Értéktárba

Győr városa ebben az évben ünnepeli szabad királyi várossá nyilvánításának 750. évfordulóját. A város ebből az alkalomból létrehozta a Győri Értéktárat. A Győri Értéktár Bizottság a 2021. szeptember 25-i ülésén a győri geodéziai emlékparkot – Bolla Gyula kollégánk előterjesztésére „Geodéziai Emlékpark Győr (1810. évi győri alapvonal pontjai)” megnevezéssel – a települési értéktárba, mint nemzeti értéket felvette.

Bővebben

Kitüntetések augusztus 20-án

Nagy István agrárminiszter az államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából kitüntetéseket adott át a Pesti Vígadóban.

Bővebben

További cikkeink...

GK folyóirat

 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság
 • GK újság

Előzetes a 2024/1. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 15096

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk