Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Híreink

Végső búcsú Detrekői Ákostól

2013. január 11-én 15 órára zsúfolásig megtelt a lágymányosi Magyar Szentek Temploma.

A hozzátartozókon kívül sok százan jöttek el a tanítványok, a munkatársak, a pályatársak, a tisztelők közül, hogy Dr. Detrekői Ákostól utolsó búcsút vegyenek.

A gyászszertartást Dr. Pákozdi István egyetemi lelkész vezette. Gyászbeszédében a mindenre és mindenki felé nyitott emberre emlékezett, a családja iránt elkötelezett férjre és apára, a színház- és irodalomszerető, mindig jó kedélyű társra.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem jelenlegi rektora, Dr. Péceli Gábor a két cikluson át volt rektor-előd érdemeit emelte ki a BME fejlesztése érdekében.

Dr. Ádám József akadémikus, egyetemi tanár, a BME Építőmérnöki Kara, két szaktanszéke, az MTA Földtudományok Osztálya, a Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társaság  nevében  búcsúzott, ismertetve  Dr. Detrekői Ákos szakmai életútját, és méltatva az egyetemi oktatásban, a tudományos kutatásban és a szakmai közéletben betöltött kiemelkedő szerepét.

John Shattuck a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora magyar és angol nyelvű beszédében  mint a CEU igaz barátjától, igazgatóságának tagjától búcsúzott az elhunyttól.

A szertartás végén a család és a legközelebbi munkatársak kísérték el a Detrekői Ákos hamvait tartalmazó urnát a végső nyughelyre, az altemplomba.

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2024/2. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 3656

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk