Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Híreink

Az Intézőbizottság 2012. ápr. 25-i üléséről

Az MFTTT Intézőbizottsága (IB) Dr. Ádám József elnök vezetésével 2012. április 25-én a Bosnyák téri székházban tartotta soros ülését, amelyen 9 IB-tag és 2 FB-tag vett részt.

Az ülés jegyzőkönyvét és határozatait hamarosan olvashatjuk e honlapon, de addig gyorshírként érdemes megosztani néhány információt.

Uzsoki Zoltán főtitkár előterjesztésében az IB elfogadta az MFTTT ezévi, nullszaldós költségvetését. Nem először volt napirenden a költségvetés ügye, mert – ahogyan a gazdaságban is – nehéz helyzet állt elő. A tavalyi áthozatot (2,6 mFt) figyelembe véve, biztosítottnak látszik a Társaság idei működése. Igaz, ennek az az ára, hogy szaklapunk, a Geodézia és Kartográfia idén csak ötször jelenik meg.

Egy ad-hoc bizottság szerkesztésében új alapszabály készült (elsősorban technikai jellegű módosítás), ez még egyeztetés alatt van, de hamarosan minden tag számára véleményezhetően olvasható lesz honlapunkon.

Ahogyan a tavasszal is volt az MFTTT-nek a Mérnöki Kamarával közös ún. nagy-rendezvénye, (amely egyébként 1 millió forintos bevételt hozott a Társaságnak), úgy őszre is tervezünk hasonlót. Erre Alabér László, a szervezéssel megbízott főtitkárhelyettes tett javaslatot. A rendezvényre Budapesten, a Lurdy Házban kerülne sor október első hetében, témája a földmérési és térképészeti tevékenységet érintő jogszabályok hatása lesz.

Dr. Ádám József, az MFTTT elnöke javaslatára a Társaság ezévi közgyűlése 2012. május 24-én, csütörtökön délben lesz a Bosnyák téri székházban. A hivatalos meghívó honlapunk Rendezvények menüjében olvasható.

Dr. Mihály Szabolcs alelnök úr intézkedési tervet dolgozott ki – felelőst, határidőt megadva – a Társaság működésének javítására, amit az IB elfogadott.

Szóba került két hazai szervezésű jövőbeni rendezvény: szeptember 20-21-én a VM-ben az állami földek közép-európai hasznosítási tapasztalatairól lesz konferencia (Zalaba Piroska főszervezésével), jövőre pedig Budapest ad otthont a CLGE közgyűlésének.

Felmerült, hogy a jövő évi vándorgyűléshez kapcsolódhatna egy, a fiatalokat megmozgató sportrendezvény illetve szakmai verseny.

Három óra hosszat tartott az ülés, mert minden témát élénk eszmecsere követett.

Bővebbet majd a hivatalos jegyzőkönyv  tartalmaz…

Busics György


GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2022/6. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 3508

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk