Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Híreink

Az MFTTT 2012. évi Közgyűlése

Az MFTTT a 2012. évi Közgyűlését május 24-én tartotta a FÖMI tanácstermében. A Közgyűlés előtt az Intézőbizottság és Választmány is ülésezett. A déli 12 órára meghirdetett Közgyűlés határozatképtelenség miatt ½1 órakor kezdődött.

Ádám József akadémikus, az MFTTT elnökének megnyitója után Uzsoki Zoltán főtitkár számolt be a Társaság 2011. évi tevékenységéről, ismertette a közhasznúsági jelentést, valamint a könyvvizsgáló véleményét. Várnay György a Felügyelő Bizottság jelentését olvasta fel, javasolta a Közgyűlésnek a főtitkári beszámoló, közhasznúsági és a felügyelő bizottsági jelentés elfogadását. A beszámolók az MFTTT honlapján teljes terjedelmükben olvashatók.

A beszámoló és a jelentések elfogadása előtt élénk vita alakult ki, több hozzászóló a Társaság gazdálkodásáról, a költségvetési hiány okairól érdeklődött. Javaslatok hangzottak el – külföldi példákat is említve – szakterületünk súlyának, elfogadottságának visszaállítására, a tagság létszámának növelésére. Végül a Közgyűlés az előterjesztéseket változtatás nélkül elfogadta.

Mint minden évben, most is a Közgyűlésen adta át az MFTTT elnöke a Lázár deák-emlékérmet annak a személynek, akit a Jelölőbizottság javaslata alapján az Intézőbizottság, majd a Választmány is elfogadott. Ebben az évben a Lázár deák-emlékérmet Winkler Péternek, a FÖMI ny. tudományos főigazgató-helyettesének ítélték oda. Winkler Péter szakmai életútjának méltatását az MFTTT honlapon olvashatják.

A változott jogszabályok szükségessé tették a Társaság Alapszabályának módosítását, amely módosításokról a Közgyűlésnek kell döntenie. A Közgyűlés két javaslatot módosított, míg a többi javaslatot változtatás nélkül elfogadta.

Az Egyebek utolsó napirendi pontban Ádám József elnök a Nemzetközi Geodéziai Szövetség megalakulásának 150. évfordulójára emlékezett. Horváth Gábor István, a VM Földügyi Főosztály vezetője bejelentette, hogy a Parlament elfogadta az új földmérési törvényt, a hozzátartozó végrehajtási rendeletek kidolgozása pedig folyamatban van.

A napirendi pontok lezárása után Ádám József elnök a Közgyűlést berekesztette.

Hodobay-Böröcz András (fotók: HBA)


Képek a rendezvényről

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2022/6. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 3508

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk