Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Híreink

Szeniorok találkozója

A Szeniorok Tóth Ágoston Klubja 2013. október 11-én tartotta idei második találkozóját a FÖMI székházában, amelynek témája a 70-es évek volt. A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, 31 fő vett rajta részt. Az összejövetelt eredetileg a FÖMI kisebb tárgyalójába szerveztük, de át kellett költözni a nagyobb tárgyalóba.

A kisebb teremben Kisary-Balla György kolléga rögtönzött kiállításon mutatta be régi kiadásokból származó kép- és térképgyűjteményét, amelyek között igen érdekes és szép darabokat is szemlélhettünk.


1. kép
Ádám József, az MFTTT elnöke rövid tájékoztatót tart (fotó: HBA)

Szendrő Dénes elnök úr megnyitója után Ádám József professzor úr, az MFTTT elnöke ismertette a társaság 2013-as működését, valamint a közeljövő terveiről is adott rövid tájékoztatást.

A résztvevőket ezután dr. Mihály Szabolcs elnökhelyettes úr köszöntötte, örömét fejezve ki, hogy ilyen sokan megjelentek.

Hetényi Ferencné, a klub titkára ismertette azoknak a tagjainknak az üdvözletét, akik elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni a klubdélutánon (Hankó András levelét fel is olvasta), majd röviden ismertette a ’70-es évek eseményeit a Geodézia és Kartográfia újság korabeli számaiban megjelentek alapján. Mindenkit meglepett, hogy az akkori problémák közül a legtöbb a mai napig napirenden van. „Nincs új a nap alatt.”

A szünet előtt Hodobay-Böröcz András tartott vetítettképes előadást a régi időkből, a BGTV szolnoki éveiről és emlékekről. Örültünk a sok, 40 évvel fiatalabb ismerős arcnak.

Ezután Székely Domonkos tagtársunk anekdotázott a ferihegyi repülőtér kialakításának körülményeiről. Kisary-Balla György röviden elmesélte a kiállításon bemutatott képek és térképek történet.


2. kép
A karlócai béke tárgyalása (a bal felső sarokban az a templom látható, amit a békekötés helyszínén emeltek 1699-ben) – fotó HBA

A szünet után barátok, régi kollégák kötetlen beszélgetésen osztották meg emlékeiket, jókat derültek régi történeteken, a társaság jól érezte magát. Mindenki egyetértett abban, hogy folytatni kell a találkozókat.

Hetényi Ferencné

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2023/5. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 2403

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk