Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Híreink

Az MFTTT Szeniorok Tóth Ágos Klub a BME Oltay-termében

A Szeniorok Tóth Ágoston Klubja 2014. január 31-én tartotta idei első rendezvényét a BME Oltay-termében. A rendezvényt a rossz idő és a várható ónos eső ellenére nagy érdeklődés övezte, 28 fő vett rajta részt.


1. kép Szeniorok

Szendrő Dénes elnök úr megnyitója után Ádám József professzor úr, mint házigazda köszöntötte a szeniorokat és az MFTTT elnökeként pedig ismertette a társaság 2014. évi működési tervét.


2. kép Szendrő Dénes elnök, Hetényi Ferencné titkár

Ezután Homolya András úr, aki az MFTTT Szakmatörténeti Szakosztály titkára, a BME mester tanára tartott érdekfeszítő előadást az egyetem és a geodézia történetéről. A vetített képekkel sok érdekes, az egyetem környezetét és épületeit érintő térképet, látványtervet ismerhettünk meg, valamint a geodézia tanszék kialakulásáról, fejlődéséről és jelenlegi helyzetéről hallhattunk információkat, történeteket.

Következő napirendi pontként Hetényi Ferencné, a Szenior Klub titkára ismertette a 2014. január 22-én megtartott megbeszélésről készített jegyzőkönyvet, amelyben az IB felé terjesztünk ajánlásokat a Földmérők Arcképcsarnoka kiadvány folytatására, valamint az évenként esedékes évfordulók megünneplésére. A jegyzőkönyv tartalmát a résztvevők egyhangú szavazással elfogadták. Ugyancsak egyhangú szavazással teszünk ajánlást a 2014. évi MFTTT kitüntetésekre is.

Ezt követően folytattuk a 2013-ban megkezdett visszaemlékezéseket; most a 80-as évekről a Geodézia és Kartográfia folyóirat korabeli számaiban megjelentek, valamint Hodobay-Böröcz András úr által vetített, azokból az időkből származó képek alapján.


3. kép Lassan elfogy minden...

Végül kötetlen beszélgetésben emlékeztünk régmúlt eseményekre a szendvicsekkel és süteménnyel megrakott asztal mellett. Tervezgettük a következő találkozót.

Hetényi Ferencné
(fotó: HBA)

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2024/3. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 3670

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk