Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Híreink

Ülésezett az intézőbizottság

Társaságunk intézőbizottsága 2014. február 3-án tartotta soron következő ülését, amely a következő témákat tűzte napirendjére:
1. A Társaság 2014. évi költségvetésének tervezete.
2. A Térképész Bál (2014. március 1.) előkészítésének helyzete.
3. Az Európai Földmérők Napja (2014. március 20.) rendezvény előkészítésének helyzete.
4. Egyebek.

A napirend elfogadása előtt dr. Ádám József elnök tájékoztatta a testületet a Társaság 2014. január 01-je utáni működtetésével kapcsolatban kezdeményezett távszavazás eredményéről. Az intézőbizottság 11 igen szavazattal, 3 szavazástól való távolmaradással elfogadta a Társaságnak az előző ülésen bemutatott előzetes költségvetés-tervezet alapján, a 2013. évre elfogadott gazdálkodási elvek szerint történő működtetését.

 

Szrogh Gabriella ügyvezető titkár 2014 első negyedévre két költségvetési változatott terjesztett be. Az „optimális” verzió a pályázati úton elnyert támogatással és jelentős rendezvényi bevételekkel számol. A „minimális” költségvetési tervezet gyakorlatilag az előző évi adatokra támaszkodva biztosnak tekinthető jogi és egyéni tagdíjakat és a már biztosnak tekinthető rendezvényi bevételeket veszi figyelembe és a Társaság működéséhez elengedhetetlen kiadásokat ütemezte be, beleértve a Geodézia és Kartográfia – takarékossági okok miatt bevezetett – kéthavi megjelentetésének fenntartását. Az intézőbizottság egyhangúlag a szerény, de működtetés szempontjából biztonságos „minimális” változatot fogadta el azzal, hogy a végleges költségvetést az április 3-ra tervezett ülésen fogja jóváhagyni. A bevételek kedvező alakulása esetén a szaklap terjedelmének növelésével, a honlap tartalmának bővítésével és a titkárság működési feltételeinek javításával lehet számolni.

A Térképész Bál szervezése időarányosan halad, tájékoztatott Buga László főtitkár-helyettes. Véglegessé vált a bál programja, megtörtént a programban résztvevők kiválasztása, a megbízási szerződések előkészítés alatt állnak, néhány nap múlva aláírásra kerülnek. A közönségszervezés a honlapon és a bál saját honlapján közzétett felhívás mellett e-mailes és telefonos megkeresésekkel eredményesen zajlik. Örvendetesen növekszik a támogatók, szponzorok száma, akiknek köszönhetően megfelelő anyagi háttér jön létre egy színvonalas rendezvény lebonyolításához.

Az Európai Földmérők és Geoinformatikusok Napja címmel tervezett konferencia előkészítéséről dr. Mihály Szabolcs alelnök számolt be. Javaslatot tett a rendezvény programjára, az előadások témájára és az előadók személyére. A helyszínt a Vidékfejlesztési Minisztérium biztosítja a március 20-ra tervezett egész napos eseményhez. A konferencián való részvétel ingyenes, de a Darányi Ignác terem véges befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre a Társaság honlapján keresztül elektronikusan és a szaklapban elhelyezett jelentkezési lapon írásban nyílik lehetőség.

Egyebekben Hetényi Ferencné a Földmérők Arcképcsarnoka negyedik kötetének előkészületeiről számolt be, amelyet az intézőbizottság támogat és a Tóth Ágoston szenior klub mellett a Szakmatörténeti szakosztály közreműködését is javasolja.

Dr. Mihály Szabolcs alelnök több témában adott tájékoztatást. A MTESZ felszámolásának helyzetével kapcsolatban elmondta, hogy állami felszámoló biztos kijelölésére került sor és a korábbi vezetőség önkéntes alapon végzi a munkáját. Társaságunk továbbra is figyelemmel kíséri a felszámolás menetét. Tájékoztatott, hogy lejárt a javaslattételi határidő a Márton Gyárfás emlék-plakett adományozására, a kijelölt bizottság végzi a munkáját. Az alelnök az Ifjúsági Díj adományozása gyakorlatának folytatására hívta fel a Társaságot. Említést tett a HUNAGI-val együttműködésben a COPERNICUS program keretében végzett felmérésről, amelyben a magyar, térinformatikai képességekkel rendelkező társaságok önkéntes alapon történő számbavétele történt meg.

Végül dr. Ádám József elnök megköszönte a részvételt és bejelentette, hogy a következő intézőbizottsági ülésre terv szerint április 3-án kerül sor.

Összeállította: Buga László

Fotó: HBA

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2023/5. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 2531

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk