Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Híreink

Az MFTTT Szeniorok Tóth Ágoston Klub látogatása a GEO-ban

A Szeniorok Tóth Ágoston Klubja 2014. május 30-án tartotta idei második rendezvényét a GEO Dr. Vincze Vilmos termében. A rendezvényt most is nagy érdeklődés övezte, 25 fő vett rajta részt.

További fényképek

A rendezvényt klubunk elnöke, Szendrő Dénes nyitotta meg, és egyúttal megemlékezett klubunk névadójáról, Tóth Ágostonról halálának közelgő 125. évfordulója alkalmából.

Az első napirendi pont keretében dr. Busics György, a főiskola megbízott dékánja ismertette az iskola történetét a felsőfokú technikum megalakulásától a jelenlegi helyzetig, ahol júliustól az oktatás az Óbudai Egyetem kereteiben folytatódik. Megismerhettük a tananyag és a szakok fejlődését az informatika térhódításával párhuzamosan.

Ezután a Kar oktatója, dr. Engler Péter dékánhelyettes tartott előadást a főiskola hagyományőrző szokásairól, ismertetve a Selmeci hagyományok eredetét, valamint a mai szokásokat. Mindkét előadást képekkel illusztrálták, felelevenítve az 52 év eseményeit.

Mindenki nagy érdeklődéssel hallgatta és nézte az előadásokat, aki itt végzett az szívesen gondolt vissza az itt töltött évekre, aki meg nem itt végzett, annak érdekes újdonságot jelentettek az előadások.

A két előadással az időnk nagy része eltelt, így a 90-es évek eseményeinek felelevenítése csak nagyon röviden történt. Címszavakban felsoroltuk a társadalmi és szakmai rendszerváltás eseményeit, majd Bartos István tagtársunk a 90-es évek vándorgyűléseinek tükrében emlékezett meg a történtekről (kárpótlás, részaránykiadás, digitalizálás, Nemzeti Kataszteri Program, földhivatalok egységes irányítása, ingatlan-nyilvántartás számítógépesítése, földmérési törvény és rendeletei megalkotása stb.).

Megállapodtunk abban, hogy a következő összejövetelünk augusztus 29-én lesz, ahol bővebben tudunk a 90-es évekről megemlékezni.

A találkozót a Spagetti Házban fejeztük be egy ebéddel, ahol tovább beszélgettünk egy pohár sör vagy bor mellett. Mindenki elégedetten, jókedvűen indult haza, tervezgetve az augusztusi találkozót.

E helyen ismételten köszönjük a GEO-nak, Busics György dékán úrnak, Engler Péter tanszékvezető úrnak, hogy ebben a nehéz időszakában – a válás és az új kapcsolat terhe alatt – időt szakítottak ránk, amellyel egy boldog, szép napot szereztek. Köszönjük.

Hetényi Ferencné
(a fotók HBA felvételei)


További fényképek

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2023/2. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 2860

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk