Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Híreink

Hedviga Májovska az MFTTT tiszteletbeli tagja

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT) Választmánya 2015. április 16-án megtartott ülésén a 4/2015. (IV.16.) számú határozata alapján több évtizedes ki-emelkedő szakmai tevékenysége, és a magyarországi szakemberekkel és szakintézményekkel, továbbá Társaságunkkal kialakított eredményes és sikeres együttműködései elismeréséül Hedviga Májovskának az MFTTT tiszteletbeli tagja kitüntető címet adományozta. Az erről szóló oklevelet az MFTTT 30. Vándorgyűlésén, Szolnokon vette át.

(Foto: HBA)


Hedviga Májovska 1983-ban szerzett mérnöki oklevelet a Szlovák Műszaki Egyetem Építő-mérnöki Karának Geodéziai és Térképészeti szakán Pozsonyban. Az Egyetem elvégzése után földmérőmérnöki szakmai pályáját a pozsonyi Geodéziai Intézetben (ma GKÚ Bratislava) kezdte el. Itt kezdetben a részletes geodéziai tevékenységek, tervek és projektek előkészítésén dolgozott. 1999-ig osztályvezetői beosztásban az államhatárügyi munkákat vezette Szlovákia államhatárain. 2003. szeptember 1-én bízták meg a Geodéziai és Kartográfiai Intézet (GKÚ Bratislava) vezetésével, amelynek élére 2004. január 1-ei hatállyal kapta meg az igazgatói ki-nevezését.

Nagy érdemeket szerzett a szlovákiai ingatlan-nyilvántartási adatok internetes szolgáltatásá-nak tervezésében, megvalósításában, működtetésében és a hazai országos földi GNSS kiegé-szítő rendszer kiépítésében. A szóban lévő területeken elért eredményekről sikeres beszámo-lókat tartott hazai és nemzetközi geodéziai, kartográfiai és kataszteri konferenciákon. 2010-2012 között Szlovákia Geodéziai, Kartográfiai és Kataszteri Főhatóságának elnöki posztját töltötte be.

2012-2015 között Pozsony II. kerülete építkezési hivatalának vezetője, 2015. február 1-től pe-dig Szlovákia Honvédelmi Minisztériuma építkezési főosztályának igazgatója.

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2023/2. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 2437

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk