Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Híreink

Az MFTTT Szeniorok Tóth Ágoston Klub szeptemberi találkozója

A Szeniorok Tóth Ágoston Klubja 2015. szeptember 25-én tartotta őszi összejövetelét a honvédség Szilágyi Erzsébet Fasori székhelyén, melynek keretében meglátogattuk a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs NKft-t, valamint az itt található múzeumot. A rendezvényen 26 fő vett részt.


Klubunk tagjait szívélyes fogadtatásban részesítették az intézmény vezetői, Tóth László ezredes úr, a HM Geoinformációs Szolgálat szolgálatfőnöke és dr. Mihalik József alezredes úr, a HM ZRÍNYI Térképészeti és Kommunikációs NKft vezetője.


Dr. Mihalik József, Tóth László szolgálatfőnök, Szendrő Dénes, Hetényi Ferencné
(az összejövetelen készült fotók az MFTTT Képtárában tekinthetők meg; – fotó: HBA)

Rendezvényünket klubunk elnöke, Szendrő Dénes úr nyitotta meg, majd Tóth László ezredes úr köszöntötte a résztvevőket. Ezután dr. Adám József, az MFTTT elnöke ismertette a társaság őszi-téli programját, valamint általános tájékoztatást adott az MFTTT munkájáról.

Ezután két külön csoportban látogattuk meg a Térképészeti Kft. részlegeit. Mindkét csoport mellé dr. Mihalik József alezredes úr az intézményt és munkáját jól ismerő kísérőt biztosított, valamint minden munkahelyen a vezető fogadott bennünket és ismertette az ott folyó munkát.

Először a mi csoportunk a nyomda munkájával ismerkedett meg az előkészítéstől a korszerű nyomdagépen történő nyomtatásig, majd nagy érdeklődéssel néztük a dombortérképek előállításának folyamatát.
Ezután a kft egyéb, jelenleg folyó feladatait ismertették, így a déli határokon épülő kerítés kitűzési munkáit, a 20 m-nél magasabb létesítmények ábrázolását a katonai térképeken, folyóvizeink ábrázolását, a háborús bombázások után fel nem robbant lőszerek helyének meghatározását.

A következő helyszínen az ország digitális topográfiai térképkészítési programjának folyamatát, technológiáját és készenléti helyzetét ismertették és mutatták be munka közben.

Ezután ebéd következett az intézmény éttermében, majd a múzeumlátogatás.

A múzeumban a szakavatott vezető mellett Tóth László ezredes úr kísért bennünket végig. A tőlük hallott történeteket érdeklődéssel hallgatták tagjaink, akiknek még tudtak újdonságokat is mondani és mutatni szakmánkról és főleg névadónkról, Tóth Ágostonról.

Olyan jól sikerült a látogatás, hogy elfelejtkeztünk az időről, késő délután mentünk haza. Minden tagtársunk nagyon jól érezte magát, csak a lépcsőket sokallták egy kicsit.

Nagyon köszönjük vendéglátóinknak a tartalmas, szakmánkat több szemszögből megismertető és a múltunkra visszatekintő napot, valamint a kedves, barátias vendéglátást.


Hetényi Ferencné

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2023/1. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 2438

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk