Keresés

Hírek Hírek Rendezvény Rendezvény Szaklap Szaklap
Kezdőoldal Híreink

Koszorúztunk Horvátzsidányban

Az MFTTT az idei évben is megszervezte a horvátzsidányi Péruska Mária zarándokhely és szoborparkban 2016-ban felállított és felavatott Szent Tamás szobor – a földmérők védőszentje – megkoszorúzását. A helyi kápolna 1996 óta nyaranta négy alkalommal négy alkalommal teremt lehetőséget ünnepélyes szentmisével arra, hogy a szakmák képviselői leróhassák tiszteletüket a minden évben eggyel több védőszent előtt. A földmérők ezek közül a július első vasárnapját választották védőszentjük szobrának avatására és további koszorúzására.

A koszorúzás ebben évben is egy háromnyelvű (magyar, horvát,német) szentmise keretében, ahol a horvát közösség által felállított Szent Quirin(Kvirin) – a betegek védőszentje – szobrának a  felszentelése, felavatása is megtörtént.

A szentmisét Vlado Kosic, Sisak horvát nagyváros püspöke celebrálta annak okán, hogy szent Quirin Sisak szülötte volt, ott élt, de Savariában(Szombathely) végezték ki a római korban.

Részt vett a misén a horvát önkormányzatok elnöke valamint a térség országgyűlési képviselője is.

Az eseményen az MFTTT és a földmérők nevében négyen vettünk részt. Most is mint az első alkalommal csodálattal, örömmel és büszkeséggel és kis irigységgel néztük ennek a közösségnek a lelkes, egymásnak és szentjeiknek minden tiszteletet megadó, a szakmák díszegyenruhájában zászlóikkal felvonuló és koszorúzó tagjait. Jó érzés volt közéjük tartozni.

Jó lenne, ha az évenként megrendezésre kerülő koszorúzáson a földmérők nagyobb számban jelennének meg ezen az eseményen, hangsúlyozva szakmánk fontosságát.

Hetényi Ferencné

GK folyóirat

  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság
  • GK újság

Előzetes a 2022/6. számból

A lap támogatója:

Megtekintések száma: 1511

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. További információk